Dr. Schumacher GmbH

Dr. Schumacher GmbH, Melsungen werd 1978 opgericht door Dr. Henning Schumacher en heeft als core-business het ontwikkelen van innovatieve producten op het gebied van desinfectie en hygiëne. Zij ontwikkelden in 1980 als eerste een desinfectiemiddel vrij van aldehydes voor medisch gebruik. De focus ligt bij producten met de hoogst mogelijke effectiviteit die veilig en gemakkelijk in gebruik zijn.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de brede range van Desinfectie Wipes die wereldwijd gebruikt worden voor de reiniging en desinfectie van oppervlaktes en door hun goede materiaal verdraagzaamheid worden ingezet door veel fabrikanten van medische hulpmiddelen en apparatuur.

 

Succesvolle introductie Hygiëne Levels

”Safety made simple”

Tijdens de Medica in 2017 hebben de hygiëne experts van dr. Schumacher een volledig nieuw desinfectie systeem ontwikkeld dat eenvoudig en simpel in alle ziekenhuizen en zorginstellingen geïmplementeerd kan worden. Dit praktisch opgezette systeem zorgt ervoor dat de uitvoering van hygiëne richtlijnen veilig en economisch uitgevoerd wordt door te kiezen voor een volledig transparante en begrijpelijke werkwijze.

Het systeem is gebaseerd op 3 principes:

Prevent * Preserve * Protect

 

Prevent

Alle producten binnen deze categorie zijn ontwikkelt om een veilige omgeving te creëren voor patiënten, personeel en bezoekers van instellingen en omvatten producten voor desinfectie in de publiekelijk toegankelijke ruimtes zoals wachtkamers en transitruimtes. Het doel is om te voorkomen dat pathogenen zicht verspreiden.

Preserve

Deze producten omvatten alle ruimtes en faciliteiten waar verplegend personeel in aanraking komt met patiënten. Hier ligt een verhoogde kans op infectie dankzij verschillende invloeden. Hierdoor is een sprake van hoger risico voor de patiënt.

Protect

De focus van hygiëne ligt hier op maximale effectiviteit. In deze ruimtes ligt het risicogevaar voor besmetting erg hoog en is de gezondheid van de cliënt vaak (ernstig) verzwakt. Dit vraagt om desinfectiemiddelen die effectief zijn bij deze high-risk omgeving.

 

Alle levels moeten zo bijdragen aan een veilige omgeving voor patiënt en personeel. Gemak is hierbij erg belangrijk en de verschillende hygiëne levels zorg voor een duidelijk raamwerk van methodes om dit efficiënt en gebruikersvriendelijk te realiseren.

“Safety made Simple”

CT Health Care

CT HealthCare is onderdeel van CT international en al ruim 10 jaar officieel importeur van de Duitse fabrikant dr. Schumacher. Het ruime assortiment hoogwaardige hygiëne en desinfectiemiddelen wordt wereldwijd verkocht en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van desinfectie. 

Alle producten voldoen aan de meeste recente Europese eisen en normeringen en worden ingezet in de medische sector. Ze producten worden gebruikt in ziekenhuizen, zorginstellingen,(tand)artsenpraktijken, pedicurepraktijken en door producenten van medische apparatuur.

“Wij zijn voor Nederland uw aanspreekpartner voor Hygiëne vraagstukken binnen uw organisatie”