Alcohol 80% & Podilon vrijgegeven voor handdesinfectie

Uitbreiding werkzaamheid

Wij zijn erg blij met het nieuws dat de overheid een besluit heeft genomen inzake tijdelijke vrijstelling handdesinfectie ivm COVID-19.

 

Door de corona-uitbraak dreigt een tekort aan middelen voor handdesinfectie in de professionele zorg. Deze vrijstelling maakt het mogelijk dat bepaalde toegelaten desinfectiemiddelen die al een virusclaim hadden nu ook handdesinfectiemiddel gebruikt mogen worden.

Door deze goedkeuring bent u als zorg professional verzekerd van de bewezen effectiviteit van deze produkten.

 

Er is ook een lijst gepubliceerd (download de lijst hier) met alle toegelaten desinfectiemiddelen tegen Corona. Op lijst 2 staan 4 producten van fabrikant Reymerink (Alcohol Podior 80%, Alcohol Dentior 80%, Podilon en Maniskin Plus). Op basis van deze vrijstelling heeft de fabrikant de volgende aanvulling op het etiket vermelden:

 

“Effectief tegen coronavirussen wanneer schone handen minimaal 60 seconden worden ingewreven”.

 

De officiële vrijstelling is nog tot 4 maart a.s. geldig. Daarna verwacht de fabrikant een definitieve toelating voor de viruseffectiviteit van genoemde produkten.

 

Voor meer advies of informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Bron:

Rijksoverheid,  wetten.nl – Regeling – Tijdelijke vrijstelling handdesinfectie COVID-19 2020 – BWBR0043280 (overheid.nl) & officieel statement van het CTGB. 31 maart 2020