Nitril Liox

Nitril Liox is de eerste onderzoekshandschoen met anti-micro bacteriële eigenschappen.

Deze latex-vrije handschoen vorm in tegenstelling tot conventionele medische handschoenen niet alleen een passieve barrière tegen bepaalde micro-organismen maar speelt een actieve rol en dood tot 99,999% van een groot aantal ziekenhuis bacteriën die jaarlijks de oorzaak zijn van vele besmettingen.

(bron; 90% van alle ziekenhuis bacteriën worden via handcontact overgedragen. 1/3 daarvan is vermijdbaar door goed desinfectie beleid en juiste maatregelen.)

l

Werkwijze:

De anti-micro bacteriële onderzoekshandschoen Nitril Liox biedt een actieve bescherming voor de gebruiker die op verschillende afdelingen werkzaam is binnen de gezondheidszorg.

Een speciale coating aan de buitenzijde van de handschoen zorgt ervoor dat bepaalde micro-organismen actief gedood worden nadat ze in contact met elkaar komen.

  • Een Actieve kleurstof die verwerkt wordt in deze coating veranderd gewone zuurstof in Singulett-Zuurstof zodra de handschoen in aanraking komt met licht en zuurstof.
  • Deze Singulett-Zuurstof verwoest het cel-membraam van grampositieve bacteriën waardoor dit zorgt voor het afsterven van deze getroffen micro-organismen.(o.a. van resistente bacteriën zoals MRSA en VRE)
  • De werkzaamheid van dit effect ligt bij 99.999% van deze bacteriën.

 

Handschoenen zijn uiterst huidvriendelijk en dit wordt door talrijke testen bevestigd.

Gecertificeerd als PSA = persoonlijke beschermingsuitrusting volgens Europese norm EN 374, Categorie III type C.

Voordelen:

Niet alleen passieve bescherming tussen zorgdrager en patiënt, maar biedt ook actieve bescherming tussen beide.

Singulett-Zuurstof is een niet-selectief systeem dat snel tegen talrijke micro bacteriële componenten werken kan. Er is namelijk anders als bij antibiotica geen ingebouwd beschermingsmechanisme bij deze micro-organismen zodat zij zich voor deze zuurstof verbinding kunnen beschermen.

Bij gebruik van deze Singulett zuurstof formule is er geen sprake van vrijkomende biociden en deze actieve zuurstof formule blijft langer tijd werkzaam. (gegarandeerd gedurende de 3 jaar houdbaarheid van dit product)

Werking op Grampositieve micro-organismen:

  • Enterococcues Faecalis (VRE)
  • MRSA
  • Staphylococcus aureaus
  • Streptoccus pyogenes
  • Klebsielle pneumonia
  • Coli
Dit product bestellen